Hospitality Awards
Hospitality Awards
Zoals de naam het laat vermoeden, steunen de Hospitality Awards op een duidelijke wedstrijdformule. Ze zijn populair, maar hebben een specifieke en nobele doelstelling: het bestendigen van de algemene kwaliteit in de horecasector en zelfs het eventuele verbeteren van diezelfde kwaliteit.
De formule heeft een sociaal draagvlak. Het concept beloont zowel de kennis als de uitvoering van het vak.
De formule streeft ernaar om professionals én het grote publiek een positieve kijk te geven op het horecagebeuren, in een poging om de sector en alle deelaspecten daarvan op te waarderen en verder helpen te professionaliseren.
De Hospitality Awards hebben zelfs de ambitie om op termijn uit te groeien tot een gewaardeerd subjectief kwaliteitslabel voor de sector. In het Engels: een ‘subjective quality label’. In het Frans: ‘un coup de coeur’.
Door met voldoende inzicht en een ruime visie naar een sector te kijken die mensen in tijd en ruimte bij elkaar brengt en daarbij mee voor hun vertier zorgt, zijn de Hospitality Awards een middel om hen op hun gemak te stellen en te helpen bij het kiezen van een zaak die bij hen past.
De Hospitality Awards wil een continuïteitsproject zijn.
Dit betekent dat deze wedstrijd jaarlijks plaatsvindt en een echt gebeuren vormt waaraan iedereen kan deelnemen. Zo kan ook het grote publiek genieten van de resultaten.
Het Hospitality Awards Comité organiseerde deze actie voor het eerst in het najaar van 2008. Alle vijf Vlaamse provincies namen er deel aan. De bedoeling is om uit te groeien tot een Belgisch wedstrijdgebeuren, waar ook Brussel en Wallonië bij betrokken zijn.
De Hospitality Awards wil een meerwaarde betekenen voor de branche, op termijn effectief een belangrijke plaats innemen en vooral uitgroeien als een niet te miskennen belangrijk meetinstrument voor de kwaliteit binnen de horecasector. Zoals gezegd: ‘a subjective quality label’ dat immer naar professionaliteit streeft en objectief is.
De Hospitality Awards wil een standaard in de sector zijn, waaraan een horecazaak zich kan toetsen. Het is de betrachting een algemeen meetinstrument te worden.
Hospitality Awards Belgium is een organisatie van het evenementenbureaus Excellent Events en vzw Horizontaal.
Dit bureau heeft veel succes met de organisatie van de Vlaamse Golden Lifetime Awards, de Internationale Funeral Awards (3 landen), de Horeca en Retail Awards Belgium en de Hagelandse Middenstand Awards. Het is het grootste Belgische evenementenbureau op het gebied van de organisatie van awards.
Deze awards worden onder grote belangstelling georganiseerd niet enkel in België, maar ook in Nederland en Duitsland, met tv-belangstelling op de nationale zenders.
Zaakvoerder Paul Peeters was ook eigenaar van een succesvolle horecazaak in Aarschot, hij kent perfect de problematiek van de horeca en kan gepast inspelen op de behoeften.
Het is algemeen geweten dat de horecasector moeilijke tijden doormaakt en terecht om positieve aandacht vraagt. De sector is met zijn toeleveranciers de grootste werkgever in België. Wanneer de gasten verpozen, zijn andere mensen achter de schermen druk in de weer om die gasten op hun wenken te bedienen.
Maar de sector verdient meer steun, hulp, bijstand en aandacht. Van iedereen. Niet alleen om aan te dringen op steunmaatregelen overheidswege en officiële instanties, maar voornamelijk door onszelf: de horecasector.
Hoe? Noem het maar het wederkerigheidsprincipe.
Dus: door te kiezen voor kwaliteit.
Door als gast positief-kritisch te zijn in horecazaken ontstaat er een onderling wederkerige WIN-WIN situatie.
Democratisch
De wedstrijdformule is een hulpmiddel om de horecamensen een hart onder de riem te steken. Het zal een stroom van positieve, helpende reacties opleveren voor iedere horeca-uitbater. Elke deelnemer zal zijn horecazaak op maat van zijn gasten verder kunnen uitbouwen aan de hand van de wedstrijdresultaten. De horecazaak zet zichzelf met de Horeca Awards in de kijker en getuigt van de wil om nog beter ten dienste te staan van zijn gasten.