Om organisatorische redenen zal er dit jaar géén Hospitality Awards, noch een Lion D’Or en Kooktalent georganiseerd worden.

Vooral het slechte voorjaar maar ook de coronaperikelen hakken nog steeds hard in op de budgetten van heel wat ondernemers. Hiervoor hebben we alle respect. Koken kost nu eenmaal geld.

Niettegenstaande klantvriendelijkheidstests hebben bewezen hoe belangrijk deze zijn in onze sector is het vaak geen evidentie
om elk jaar voldoende competitieve horeca-en retailondernemers te motiveren om deel te nemen aan deze awardsuitreiking.

Maar uitstel is zeker geen afstel! Daarom verkiezen wij om de Awards van 2023 uit te stellen naar een later te bepalen datum zodat het Awards-comité zich kan herbronnen en we kunnen zoeken naar een wat gewijzigde formule die toepasselijk is voor elke ondernemer en die de identiteit
van onze organisatie kan behouden!

Suggesties? Altijd welkom!

Met vriendelijke groet en tot binnenkort.

Motto: “Ontdekken & ontdekt worden”

Bij Het (Kook) Talent van Vlaanderen zoeken we naar dat ene unieke, ambachtelijke en succesvolle gerecht waar u als professionele of amateur kok, of fabrikant, best fier op mag zijn én uw handelsmerk is geworden in uw zaak en streek!

U heeft een gerecht waarvoor men speciaal bij u langskomt?
Uw nagerecht kent nergens zijn gelijken niet?
U heeft een uniek cocktailrecept waarmee je de klant bekoort?
U bent fabrikant van een uniek streekproduct of delicatesse?
U heeft een formule of concept dat uniek is in Vlaanderen?

Is uw gerecht/recept/nagerecht/concept zo uniek dat het beslist als een “unicum” mag beschouwd worden en met veel liefde en ingrediënten uit de eigen regio gemaakt wordt? Komen klanten van heinde en verre, juist om dat ene gerecht/recept/nagerecht/concept te proeven? U bent fier op het resultaat en wil het promoten in heel Vlaanderen ?

Maakt u de allerlekkerste huisbereide spaghetti, koninginnenhapje, ribbetjes,… of heeft u als slagerij/delicatessezaak een recept voor overheerlijke en unieke huisbereide sausen? Hebt u een origineel idee voor het bakken van de lekkerste hamburgers, pannenkoeken, frieten of pizza’s uit de steek? Fabriceert u zelf een unieke ambachtelijke ijssoort of heeft u een fantastisch interieurconcept of serveert u koffie/thee op een unieke manier?

U bent fabrikant van een uniek streekbier of wijn of hebt u een cocktailformule die zijn gelijken niet kent in Vlaanderen? Misschien hebt u een uniek concept of modern interieur wat anderen niet hebben? Kom ermee voor de dag en zet het meteen op de landkaart.

Dan is dit uw kans! We willen dit graag in kaart brengen! Dat en nog veel meer willen we ontdekken in Het Kooktalent van Vlaanderen. Wij wikken en wegen het voor u en lanceren het samen met u! Laat het ons weten en schrijf in voor deze fantastische uitdaging en overtuig onze jury!

Categorieën

In deze categorieën kan je deelnemen:
Beste Gerecht
Beste Concept
Mogelijkheden :
Gerechten/Nagerechten/Recepten
  • Afhaal – Frituren/Pizzeria’s/Broodjes/Snackbars (bv. Speciale sausen, wok, pizza’s bereidingen, snacks, hamburgers);
  • Restaurants/Brasseries/Eetgelegenheden (bv. Diverse vis/vleesgerechten/speciale sausen);
  • Koffiehuizen/ijssalons (bv. Pannenkoek-, ijsspecialiteiten, versnaperingen);
  • Bakkerijen/Banket/Chocolatier (bv. Brood- en banket- en chocoladespecialiteiten);
  • Slagerijen/Delicatessenzaken/Traiteurs (bv. Speciale slaatjes/vleesproducten);
  • Drankgelegenheden (bv. Cocktails, special drinks, streekbier/wijnen);
  • Divers (Gerechten die niet voorkomen in de andere categorieën).
Concepten

Speciale en/of unieke formule die aanslaat bij de klanten of een uniek interieur waar gezelligheid troef is!