Motto: “Ontdekken & ontdekt worden”

Bij Het Kooktalent van Vlaanderen zoeken we naar dat ene unieke, ambachtelijke en succesvolle gerecht waar u als professionele of amateur kok, of fabrikant, best fier op mag zijn én uw handelsmerk is geworden in uw zaak en streek!

U heeft een gerecht waarvoor men speciaal bij u langskomt?
Uw nagerecht kent nergens zijn gelijken niet?
U heeft een uniek cocktailrecept waarmee je de klant bekoort?
U bent fabrikant van een uniek streekproduct of delicatesse?
U heeft een formule of concept dat uniek is in Vlaanderen?

Is uw gerecht/recept/nagerecht/concept zo uniek dat het beslist als een “unicum” mag beschouwd worden en met veel liefde en ingrediënten uit de eigen regio gemaakt wordt? Komen klanten van heinde en verre, juist om dat ene gerecht/recept/nagerecht/concept te proeven? U bent fier op het resultaat en wil het promoten in heel Vlaanderen ?

Maakt u de allerlekkerste huisbereide spaghetti, koninginnenhapje, ribbetjes,… of heeft u als slagerij/delicatessezaak een recept voor overheerlijke en unieke huisbereide sausen? Hebt u een origineel idee voor het bakken van de lekkerste hamburgers, pannenkoeken, frieten of pizza’s uit de steek? Fabriceert u zelf een unieke ambachtelijke ijssoort of heeft u een fantastisch interieurconcept of serveert u koffie/thee op een unieke manier?

U bent fabrikant van een uniek streekbier of wijn of hebt u een cocktailformule die zijn gelijken niet kent in Vlaanderen? Misschien hebt u een uniek concept of modern interieur wat anderen niet hebben? Kom ermee voor de dag en zet het meteen op de landkaart.

We willen dit graag in kaart brengen! Dat en nog veel meer willen we ontdekken in Het Kooktalent van Vlaanderen.

Bij de Kooktalent van Vlaanderen kan u uzelf of een collega aanduiden die in aanmerking komt voor Beste gerecht en/of Beste Concept. U kan enkel een gerecht of concept nomineren als u deelnemer bent van de Hospitality Awards (tijdens de inschrijving).

Beste gerecht

Beste Concept

Mogelijkheden:
  • Afhaal – Frituren/Pizzeria’s/Broodjes/Snackbars (bv. Speciale sausen, wok, pizza’s bereidingen, snacks, hamburgers);
  • Restaurants/Brasseries/Eetgelegenheden (bv. Diverse vis/vleesgerechten/speciale sausen);
  • Koffiehuizen/ijssalons (bv. Pannenkoek-, ijsspecialiteiten, versnaperingen);
  • Bakkerijen/Banket/Chocolatier (bv. Brood- en banket- en chocoladespecialiteiten);
  • Slagerijen/Delicatessenzaken/Traiteurs (bv. Speciale slaatjes/vleesproducten);
  • Drankgelegenheden (bv. Cocktails, special drinks, streekbier/wijnen);
  • Divers (Gerechten die niet voorkomen in de andere categorieën);
  • Speciale en/of unieke formule die aanslaat bij de klanten of een uniek interieur waar gezelligheid troef is.