Resultaten 2018

null

Horeca Persoonlijkheid van het Jaar: Mocca D’Or

Na de overname van een “koffiehuisje” hebben Lindsey en haar partner een snelle omschakeling bewerkstelligd naar een zeer knusse zaak waar je voor veel meer terecht kunt: Ontbijt, lunch, dinner, high tea en een lekkere Gin-tonic, een bistro met niveau.

Het bestaande cliënteel werd al snel uitgebreid en de zaak is een gevestigde waarde in Herenthout. Ondertussen worden de plannen om een afgescheiden ruimte voor uitgebreidere gezelschappen heel concreet en zal de naastgelegen zaak dit jaar omgebouwd worden tot een verzorgde feestzaal met uiteraard dezelfde huiselijke maar zeer professionele bediening.

Hun visie én doorgedreven professionalisme zijn een toonvoorbeeld van hoe je een zaak moet leiden. Het werkt aanstekelijk voor de horecasector en zijn een voorbeeld voor de toekomst van de Kempense horeca.

Retail Persoonlijkheid van het Jaar: Bakkerij Sint Anna

Naast een uitermate verzorgde en kwalitatief zeer hoogstaande bakkerszaak heeft de familie Schelstraete een reputatie uitgebouwd tot ver buiten Zottegem.

De perfectie is niet genoeg voor Bart, op regelmatige basis werkt hij specialiteiten in gebak, marsepein en chocolade uit die aansluiten bij grote items uit de actualiteit. Geen broodautomaat voor hem, maar een “expressdeur” om gehaaste klanten het beste van de zaak te bieden.

In oktober 2017 heeft hij samen met één van zijn medewerkers België vertegenwoordigd op de Mondial du Pain, de wereldbeker Bakkerij in het Franse Nantes, zij kwamen terug met een bronzen medaille, zeker een zeer sterke prestatie.